Home Blog Kuş Türleri

Kuş Türleri

171
0

Kuş Türleri

Doğada oldukça fazla Muhabbet kuşu sayıda ve birbirinden farklı özelliklere sahip olan kuş türleri bulunmaktadır. Bu türlerin birçoğu doğada yaşayabilirken birçoğu da evde beslenebilme özelliğine de sahiptir.

Kuş türleri arasında yer alan papağan, ortalama 70 yıl ömre sahip olan ve genellikle yeşil, mavi ve sarı renklerini taşısa da kırmızı ve siyah renklere de sahip olan bir hayvandır. Doğada yaşayabildiği gibi ev ortamında da doğru bir şekilde bakılması halinde sağlıklı bir şekilde yaşayabilmektedir. Papağan türleri arasında yer alan sultan papağını da, kişilerin evlerinde besleyebileceği kuş türleri arasında yer almaktadır. Sarı, gri ve beyaz renklere sahip cennet papağanı olan sultan papağının yanak kısımlarında ise turuncu benekler bulunmaktadır. Kulak bölgesinde yer alan tüyleri eğer soluk ise sultan papağanı dişi, koyu renkteyse de erkek olduğu tespit edilebilmektedir. Sultan papağanının erkek olanları ise eğitim sonrasında konuşturulabilme özelliğine sahiptir. Evlerde beslenebilen kuş türleri arasında en yaygın tercih edileni ise muhabbet kuşlarıdır. Papağanlara göre çok daha kısa bir ömre sahip olan muhabbet kuşu, çok daha küçük boyutlara sahiptir. Bakımlarında çok daha hassas olunması gereken bu kuşlar da eğitim sonrasında papağanlara nazaran daha az olsa da birkaç kelime konuşabilme özelliğine sahip olabilmektedir. Sultan papağanı Kuş türleri arasında yer alan bu üç kuş, evlerde büyük bir gönül rahatlığı ile beslenebilen ve genellikle çocuk sahibi aileler tarafından çocuklarının gelişimleri konusunda destek olabilmesi açısından tercih edilmeye de devam etmektedir.

Doğru ve sağlıklı bir bakım ile birlikte papağan, sultan papağanı ve muhabbet kuşları evde hiçbir sorun ile karşı karşıya kalmadan bakılabilmektedir. Kişilerin bu kuşlara sahip olmadan önce muhakkak kapsamlı bir araştırma yapması da oldukça önemli olmaktadır.

Previous articleEtiketler
Next articleİstanbul Kiralık Daire Fiyatları

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here