Home Technoture beyin gücünü kullanarak drone’ları yarıştıracak

beyin gücünü kullanarak drone’ları yarıştıracak

78
0
Beyin gücüyle kontrol edilen drone’larla ilgili daha önce birçok proje geliştirildi. Şimdi ise pilotlar için ilk defa çok farklı bir drone projesi hayata geçirildi.

Florida Üniversitesi öğrencileri, Emotiv Insight EEG kulaklıkla ile beyin aktivitelerini okumak, çevirmek ve gerçek zamanlı olarak iletmeyi sağlayacak bir mekanizma oluşturdu.

Tabii bu yukarıdaki anlatılanları uygulamak çok kolay olmadı. Beyin kontrollü bilgisayar programları ile verilen komutlara uymaları istenen pilotların beyin dalgalarının modellemesi yapıldı. Ancak herkesin beyin aktivitesi farklı olduğu için, her pilot sadece kendi beyin için tasarlanmış ayrı bir kontrol programına ihtiyaç duydu.
Pilotların sezgilerini ve bu sezgileri kontrol etmek için hangi hareketleri kullandığını öğrenilerek, Drone’ın hangi elektrik akımında nasıl hareket edeceği tahmin edilmeye çalışılıyor.

 

Brain Drone Race’e katılan 16 pilot var. Üniversite rekabetin, teknoloji üzerinde iyileştirmeler yapmalarına yardımcı olmak için diğer pilotlara da ilham kaynağı olacağını umut ediyor.

Previous articleGear VR ile ilgili verileri paylaştı
Next article4.5G ile eğitim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here