Home Bilgisayar İstatistiklerdeki Ziyaret ile Ziyaretçi arasındaki fark nedir?

İstatistiklerdeki Ziyaret ile Ziyaretçi arasındaki fark nedir?

471
0

Merhaba arkadaşlar, bugün size web sitesinde istatistik için kullanılan eklentilerde ya da google ya da yandex gibi sitelerin sunduğu istatistik hizmetlerinde ziyaretçi ve ziyaret kavramlarını açıklayacağım.

Çoğu kişi bu terimleri tam olarak bilmiyor. Sitenin hiti kaç diye sorulduğunda ziyaret sayısını yani fazla olan sayıyı kişi girmiş olarak söylüyor. Aslında Ziyaret sayısı her zaman Ziyaretçi sayısından fazladır. Bunun en basit örneği siteye giren kişi zaten bir defa girdimi sitede bir saniye dursa da bir diye yazılır tabloya bir gün durup sitede bir dünya tıklamalı gezse de bir olarak tabloya yazılır. Yani asıl olan Ziyaretçimiz yani bir kişidir zaten.

Ziyaretçi İstatistiklerine girdiğinizde karşınıza Ziyaret ve Ziyaretçi olarak 2 terim vardır. Bu kavramları örnek bir senaryo üzerinden tablo üzerinde de olabilir inceleyelim. (Tablo Teknolojik Blog dan alınmıştır.)

wordpress-ziyaretci-sayisi-ve-ziyaret-nedir

Şimdi üstteki tabloyu örnek alalım. Hangi günü alalım diye düşündüm de Mart 8 en iyi seçenek olacaktır.

Martın 8 inde karşımızda ki tabloya göre sitemize tam tabloda okunmuyor ama 100 kişi girmiş olsun ve bu 100 kişi sitenizde 10 farklı sayfayı gezsin. Bu 10 sayfanızda gezdiği yerler 10 farklı ürün olabileceği gibi 10 farklı kategori, blog sayfaları da olabilir. O zaman sitenizdeki Ziyaretçi 1’dir. Çünkü 1 kişi sitenize girmiştir, fakat bu 1 kişi 10 farklı sayfayı gezdiği için ziyaret sayımız yani aslında sitede gezdiği sayfa sayımız 10 olmuş olur. Burada işte ziyaret sayısı giren kişilerin gezdikleri sayfalar toplamıdır. 8 Martta binden fazla sayfa görüntülenmesi yaşanmış. Demek ki giren kişiler toplamda 1000’den fazla sayfayı görüntülemiştir.

Eğer sitenize 100 kişi girmişse ve 100 kişi toplamda 500 farklı sayfanızı ziyaret etmişse (1 kişi 5 sayfa gezmiş demektir yani bu) o zaman ziyaretçi 100, ziyaret ise 500 olacaktır. Bu nedenle Ziyaret sayısı her zaman ziyaretçi sayısından büyük olmak zorundadır.

Şimdilik bu kadar sayfamız da bol ziyaretli ziyaretçili günler dilerim :)

Previous articleKartuşlu Yazıcı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Next articleWordPress Hızlı İndex

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here