Home Technoture Babil balığı

Babil balığı

64
0
Apple Watch veya akıllı bileklik gibi ürünleri ileri teknoloji olarak görenler, giyilebilir teknolojinin uç noktası olarak beliren ‘The Pilot’a göz atmalı. Çünkü dünyayı algılama şeklimiz yakın zamanda değişebilir.

Bilim-kurgunun değişmez kurallarından birisi, Dünya dışı akıllı varlıkların insan ırkıyla temasa geçmek konusunda hiçbir zaman sıkıntı çekmemesidir. Evren’in hangi köşesinden gelirlerse gelsinler insanlarla Dünya’nın evrensel dili olan İngilizceyi kusursuz bir şekilde konuşurlar.

Uzaylıların üstün teknolojisiyle böyle bir konuyu kolayca çözümlemeleri tabii ki şaşırtıcı değil. Öte yandan, Büyük Patlama’nın ardından ortaya çıkan muhtemelen en kavgacı medeniyet olan insanlık da ‘Evrensel dil’ konusunda önemli bir atılım  yapmak üzere.

New York City merkezli Waverly Labs tarafından geliştirilen ‘The Pilot‘, kesinlikle bilim-kurgudan fırlama bir cihaz. Cihazın özelliği, kulağınızın içine yerleştirdiğinizde birçok dilde duyduklarınızı gerçek zamanlı olarak konuşma dilinize çevirmesi. Seyahet eden insanların bulundukları yerleri daha iyi anlaması için tasarlanan cihaz, ileride birçok alanda kullanılabilecek potansiyel saklıyor.

Otostopçunun Galaksi Rehberi’ni okuyanların aklında kalan en ilginç cihazlardan biri Babil balığı olmuştur. Babil balığını kulağına yerleştirenler, Evren’deki tüm dilleri anlama yeteneğine kavuşuyordu. Bu özellik, daha kısıtlı olsa da gerçeğe dönüşmüş durumda.

 

Hacker saldırı riski yok

Pilot’un dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi, ‘kapalı’ halde çalışması. Dil paketleri mobil uygulamasında bulunan Pilot, doğrudan internet ihtiyacı bile duymuyor. Mobil cihaz ile Pilot arasında kurulan bağlantı, gerçek zamanlı özelliğini aktif kılıyor. Çeviri için kullanmadığını zaman, her iki kulağınıza takacağınız Pilot’lar aralarında bağlantı kurarak müzik dinleme amaçlı kullanılabiliyor.

Wavely Labs tarafından verilen bilgiye göre, Pilot dört ana dil seçeneği ile satışa sunulacak. Satın alım yapıldıktan sonra her biri için ayrı fiyat vereceğini dil paketlerini mobil uygulamaya indirebileceksiniz.

Geliştirilme aşamasında olan Pilot’un ilk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca gelmesi bekleniyor. Dil paketlerinin geniş coğrafyalara hitap edecek şekilde Avrasya, Hindistan, Güneydoğu Asya ve Ortadoğu dillerinde de hazırlanacağı ilk bilgiler arasında.

Wavely’nin hazırladığı tanıtım videosun, firmanın kurucusu Andrew Ochoa bir arkadaşı ile İngilizce/Fransıca konuşuyor. Evet, ileride iki ve üzeri dil konuşulan sohbetlere tanık olabiliriz.

İletişimde yeni bir sayfa açabilir

Wavely Labs, Pilot’u 25 Mayıs’tan itibaren kitle kaynak fonu platformlarından Indiegogo’da satışa sunmayı planlıyor. Prototip modelleri sınırlı sayıda 300 dolardan sunulacak olan Pilot, muhtemelen yazılımcı ve mühendislere gönderilecek. Tamamlanıp son tüketiciye sunulması ise 2017 baharını bulacak.

Pilot’un kullanımı tamamen mobil uygulamaya bağımlı olacak. Cihazı sadece kulağınıza yerleştirecek ve uygulama aracılığıyla kullanacaksınız

Pilot’un başta turizm ve iş dünyası için büyük yararları olacağı kesin. Özellikle konferanslardaki eşzamanlı çeviri derdi tamamen bu cihazlara teslim edilebilir. Öte yandan her ortamda bu cihazın nasıl sonuçlar doğuracağını bilmek güç. Wavely’nin ayarları çok iyi yapması gerekiyor. Özellikle çeviri özellinin sadece iki dil ile geçerli olması şart.

Previous articleTweet’e Resim veya Video Eklemek
Next articleRamazana özel 2016 için uygulama tavsiyeleri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here