Home Technoture İçerik stratejisi nasıl oluşturulur?

İçerik stratejisi nasıl oluşturulur?

62
0
İster online ister offline hareket edin, belirli bir içerik stratejiniz daha doğrusu hitap ettiğiniz kitleyi yakalama felsefeniz olmalı.

Offline dönemdeki içerik tiplerinin dijital anlayışta yerini şekil değiştirmiş, çok daha geniş kitlelere hitap eden, geri dönüşümlü ve etkileşim odaklı bir felsefeye büründüğü aşikâr. Online içerik yönetimi, tamamen kullanıcı deneyimi ve etkileşim üzerine inşa edilecek bir stratejinin ürünü olmakta.

Peki, strateji kavramına gelirsek eğer, içerik üretimi ve yayıncılığı ile konuyu nasıl birleştirebiliriz? Sorusunun cevabını arayalım.

Strateji kavramının çok kabaca bir tanımlama ile gidilecek yolun belirlenmesi, planlanması, organize edilmesi ve aksiyona geçilmesi olduğunu söyleyebiliriz. Bir anlamda rota ve bu rotada hareket ederken gösterdiğin hamle tarzıdır, strateji. Çok kabaca tanımlamaya çalıştığım bu kavramı dijital platformlar üzerindeki aksiyon tarzı ile birleştirmek gerekirse şöyle diyebilirim;

Merkeze kullanıcıyı yerleştirmeli ve hangi platformda hareket edeceğinize önceden karar vermelisiniz.

Örneğin bir BLOG dizayn etme düşünceniz var. Önce mevzunun hitap edeceği kitlenin yani KULLANICI kitlenizin durumunu değerlendirmeli, daha sonra şu soruların yanıtını bulmalısınız;

Hangi Tip İçerik?

İçeriğinizin tipi önemli bir mevzu. Görsel anlamda etkileyici bir hamle mi gerçekleştirmek istiyorsunuz (Resim, Video, Grafik… vs) yoksa tamamen yazı odaklı bir performans mı?

Hangi Konu Başlığına Hitap Eden İçerik?

Platformunuzun ana mevzusunun alt başlıkları olarak çıkardığınız mevzu listesinden, içerik konu başlıklarınızı zamana ve duruma göre belirlemelisiniz. Bilgi mi? Güncel mi? Eğlenceli mi? … vs

Ne Zaman Yayınlanmalı?

Dijital yayıncılık günümüzün en önemli kavramlarından biri. Dijital platformlarda içerik paylaşan herkese birer yayıncı diyebilmemiz mümkün. İçeriğinizin yayıncılığının ne zaman yapılacağını yani zamanlama kriterini çok iyi belirlemelisiniz. Aksi takdirde hiçbir kullanıcınız yayınınızı yakalayamaz, siz de kullanıcınızı.

Hangi Sosyal Medya Platformunda Paylaşılmalı?

İçeriğinizin hangi sosyal medya mecrasında paylaşılacağı önemli. Her sosyal medya platformu farklı dinamiklere, farklı içerik algısına ve farklı kullanıcılara sahiptir

Hangi Tarz Tanıtım Aksiyonu İle?

Online mecralarda içeriğinizin tanıtımını gerçekleştirmek bir diğer önemli mevzu. Yalnızca sosyal medya paylaşımları ile kalmak, online reklamcılığı es geçmek anlamına gelir.

İçerik Üreticileriniz Kimler?

İçerik üreticileriniz projenizin kalbidir. İster yazar kitlesi olsun ister görsel içerik üreticisi, kimi seçtiğiniz çok önemlidir.

Mecranızın Dizaynı Nasıl Olacak?

Ambalaj ve görsellik, her zaman önemlidir. İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, görsel anlamda etkileyici bir mecraya sahip değilseniz işiniz zor.

İçerik Hamlenize Katacağınız Teknik Dokunuşlar?

İçeriğinizin online dünyaya adaptasyonu için yapacağınız teknik dokunuşlar var. SEO bunlardan bir tanesi. Teknik hamleleri es geçmeyin.

Hedeflerinizin Ölçümlemesi?

Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda gidip, gidemediğinizi çeşitli ölçümleme araçları ile kontrol etmeniz mümkün. Google Analytics gibi.

Stratejinizin Analizi ve Tekrar Aksiyona Geçiş?

İçerik yönetiminin temelinde mutlaka durum analizi ve tekrar aksiyona geçiş için yeni bir strateji belirlenip, belirlenmeyeceği vardır. Stratejiniz ne durumda? Tekrar gözden geçirilmeli mi? gibi soruları yanıtsız bırakmayın.

Previous article3d yazıcı modelleri
Next article3 Boyutlu Yeni Nesil Teknoloji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here