Home Google Robot destekli ameliyat robotu

Robot destekli ameliyat robotu

628
0

Teknolojide yeni adımlar  Google yakın geçmişte birçok şirket ile birbirinden farklı projeler için ortaklık kuruyor.

Google’ın farklı alanlarda çalışmaları birçok çevre tarafından oldukça etkileyici karşılanıyor, ama bu son ortaklık insanlara bir nebze de olsa sürpriz oldu diyebiliriz. Çünkü medikal – sağlık  ve ilaç firması Johnson & Johnson, cerrahi operasyonlarda kullanmak için kullanılacak robotlar geliştirmek amacıyla, Google ile işbirliği içinde olduğunu bildirdi.

Johnson & Johnson’ın tıbbi cihazlar üreten birimi Ethicon, Google’ın Life Sciences (Yaşam Bilimleri) ekibi ile ameliyatlarda, hasta ve sağlık sistemlerine yarar sağlayacak robot destekli cerrahi bir platform geliştirmek için birlikte çalışmaya başladı. Platformun sağlık iyileştirilmesi amacı ile sadece gelişmiş teknolojilere entegre kalmayacağı, aynı zamanda cerrahlar işlemler sırasında da daha fazla kontrol ve doğruluk için kullanılacağı ifade ediliyor.

Johnson & Johnson’ın açıklamasına göre: Robotik destekli cerrahi operasyonlar, cerrahi işlem sırasında cerrahlara daha fazla denetim sağlarken, hastaların da ameliyat sonrasında yaşadığı travma ve korkunun en aza indirilmesini sağlamak için teknolojiyi kullanacak minimal invaziv cerrahinin bir türüdür.

Açıklamada yeni robotik araçların cerrahların ve ameliyathane uzmanlarının yeteneklerini geliştirmek için çok önemli olduğu vurgulandı. Ayrıca yeni robotlarda üstün tıbbi cihaz teknolojisi, robotik sistemler, görüntüleme ve veri analizinin yer alacak olmasının dünyada cerrahi bakım ilerleteceğine de değinildi.

Bu ortaklık Google’ın tıbbi temalı ilk projesi değil! ile denediği ilk kez değil. Google Fit Health veri hizmeti ile de Calico yaşam bilimleri şirketini destekliyor.

http://blog.turkcell.com.tr/google-johnson/

Previous articleBlack Hawk Drone
Next articleİos Periscope Canlı Yayın Uygulaması

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here